Det gamle Ringkjøbing

Køb forlagets bøger direkte

klik her !

Kaj Munk udgivelser
Bollerup Boghandels Forlag

Udgivelser på dansk og tysk

Forside Om Bollerup

KAJ MUNKS INFERNO

Kaj Munks opgør med diktaturet og demokratiet
Belyst gennem et udvalg af artikler, taler og prædikener 1933 - 1944

Der har i de senere år været en fornyet interesse for personen Kaj Munk, ikke mindst på grund af formidlingsstedet Vedersø Præstegård og de utroligt mange besøgende her. Det er klart at et besøg har gjort mange nysgerrige, man vil vide mere, og heldigvis for det!

Men man må nok vedgå, at rigtig mange ikke ved særligt meget om Kaj Munk. „Er det ikke noget med en anemone, og var han ikke meget højreorienteret og måske lidt for optaget af Mussolini og Hitler før krigen?"

Ja, det hører man ofte, og naturligvis fra personer som ved meget lidt om mennesket Kaj Munk. Men noget er der jo om sagen, Kaj Munk var i begyndelsen af 30-erne meget tilhænger af at „en stærk mand" skulle træde til og styre udviklingen i lande som Italien og Tyskland. Han var utroligt skuffet over, at den tyske kejser efter nederlaget i 1. verdenskrig, efterlod sig et Tyskland i kaos og flygtede til Holland hvor han boede til sin død.

Men det er også helt klart, at Kaj Munk totalt ændrede holdning da fascismens og nazismens sande ansigt viste sig i Italien og Tyskland i slutningen af 30-erne.

Denne bog prøver at følge Kaj Munks politiske udvikling, som især kom til udtryk i avisartikler i Jyllands Posten og andre aviser. Man kan læse et udvalg af hans artikler fra hele perioden og frem til mordet i 1944. Efter hver artikel har forfatteren kommenteret, så det er nemmere at forstå baggrunde og meninger i dag.

ISBN 978-87-93081-14-1    (01082016)
150,00 kr

RETUR