Det gamle Ringkjøbing

Køb forlagets bøger direkte

klik her !

Kaj Munk udgivelser
Bollerup Boghandels Forlag

Udgivelser på dansk og tysk

Forside Om Bollerup

 

Søkort, Ringkøbing Fjord

Ringkøbing Fjord søkortet er revideret og opdateret med nye positioner og farvemarkerede sømærker.

Ideelt til orientering for fiskere, fritidssejlere og turister. 
En pryd på væggen i sommerhuset, så snak om lokaliteter
 på fjorden altid kan afgøres med det samme.

Priser:

plastbelagt 199,95 kr

 

Søkort, Stadil Fjord

Stadil Fjord er tegnet op med dybdekurver, markante punkter i land og angivelse af anløbssteder med foto.

Ideelt til orientering for fiskere og fritidssejlere.

99,95 kr

 





HAVNEN - Ringkjøbing havn 100 år - Bind I

Der fortælles om tiden fra 1905 og frem til 1955. En periode hvor havnen var ly for lokale fiskere, og først og fremmest udskibningshavn for gods til byggeriet af det nye fyrtårn i Nr. Lyngvig.

Bogen er rigt illustreret.

bind 1,  84 sider  199,95 kr

HAVNEN - Ringkjøbing havn 100 år - Bind II

Bind II beskriver perioden fra 1955 til 2005, bl.a. med de mange omvæltninger der skete i forbindelse med Nordsøværftet og Vestas aktiviteter på området,

Bogen er rigt illustreret med mange fotos. 

bind 2,  96 sider  199,95 kr





Ulrik Plesner og Ringkøbing I

Beretningen om Dommerkontoret på Kongevejen og Driftsbestyrerboligen på I.C. Christensens Allè for Ringkjøbing-Nørre Omme jernbane. Desuden berettes om jernbanestrækningens 11 stationsbygninger, som Plesner også tegnede.

84 sider 199,95 kr

Ulrik Plesner og Ringkøbing II

Fortællingen går videre, med de sidste 6 bygningsværker. Der fortælles om Priorgaarden, Ringkjøbing og Omegns Sparekasse, Plejehjemmet Aldershvile, Havnefogedens hus, Højskolehjemmet og Ringkjøbing Skole

84 sider 199,95 kr





Arven efter Ulrik Plesner

Tredie bind tager fat på de huse der efterfølgende blev inspireret af Plesners stil. I bogen er der omtale af 15 huse, der beskrives indgående, specielt med hensyn til arven fra de tidligere flotte bygninger fra Plesners hånd.

 Bind III,  rigt illustreret,  84 sider  199,95 kr

Ballegaard
Den 19. september 1944, under den tyske besættelse, blev det danske politi sat ud af kraft. Alle politistationer i Danmark blev stormet af tyske soldater og politiet blev afvæbnet. I alt ca. 2000 politifolk i København, Århus, Ålborg og Odense blev arresteret og ført til de tyske koncentrationslejre. 
Herluf Ballegaard var som den eneste fra Ringkøbing på sit første kriminalpolitikursus på Politiskolen i København og blev arresteret sammen med de øvrige politifolk på skolen.

160 sider 199,95,- kr





RINGKØBING, POLITI- OG RETSHISTORIE
BIND I
Bogen fortæller om Politi og Retsvæsen i Ringkøbing fra 1628 og frem til tiden lige efter anden verdenskrig. Udover den historiske beretning, er bogen krydret med eksempler på spændende vestjyske politisager gennem tiderne. Beretningerne er understøttet af mange fotos.

84 sider 199,95 kr

RINGKØBING, POLITI- OG RETSHISTORIE
BIND II
Bogen fortæller om Politi og Retsvæsen i Ringkøbing fra tiden efter anden Verdenskrig, og frem til politireformen i 2006. Mange historiske beretninger og billeder fra spændende vestjyske politisager har fundet plads i denne bog, der både kan læses som spændende underholdning, eller et tilbageblik til en nu svunden tid.

84 sider 199,95 kr





Ringkøbing Amts Sygehus 1909 - 2009
Bogen her omhandler Ringkøbing Amts Sygehus igennem 100 år. 
Der fortælles om udviklingen fra Ringkøbing Sygehusvæsens spæde start ved Nørreport, og frem til i dag. Nybyggeri, ombygninger og det skiftende personale, er med i beretningerne om en sektor der har gennemgået en rivende udvikling i de 100 år, der er gået siden første spadestik blev taget til et sygehus i Ringkøbing.

96 sider 199,95 kr

EL OG VAND I RINGKØBING GENNEM 100 år.

I efteråret 2006 blev Jon Høgh kontaktet af bestyrelsen for Ringkøbing Forsyning A/S, der opfordrede ham til at skrive bogen om den livsvigtige energiforsyning i Ringkøbing.

Bogen er rigt illustreret med mange fotos. 

99 sider  199,95 kr





Revybyen Ringkjøbing

Hvert år strømmer mange ringkøbingensere til Fjordfestteltet for at overvære den lokale revy. 
I Ringkøbing har der siden 1800-tallet været en tradition for viser og revy, men på trods af skiftende tider har byen forstået at fortsætte og forny denne gamle tradition.
To brødre, Gunnar og Børge Hindø, har i mange år været en del af den tradition. De beretter her - sammen med Lone Hindø - om en by og dens revy.

112 sider  -  udsolgt

Ringkøbing set fra Østergade

Poul Ellerbek, en af Ringkøbings sønner, var i 1922 som pensionist på besøg i sin gamle hjemby og blev her kontaktet af den daværende museumsforstander Mathias Klokker, der opfordrede Ellerbek til at skrive om det gamle Ringkøbing

96 sider 199,95 kr





Vestenvind

Det var en lille by, provinsiel i alle henseender og vestjysk i sin grundsubstans, der var ualmindelig mange, der kom til at elske den by på godt og ondt. Det mærker man straks, når man ude i den store verden møder folk, der enten er født i byen, eller blot har været der.

192 sider 199,95 kr

Ringkjøbing i knæhøjde

Barndommen er for de fleste fyldt med minder, der dukker op nu og da. Og da særligt når man taler med de kammerater, man har leget med, da man var mindre. Noget husker den ene, noget husker den anden, noget husker man forskelligt, og noget er naturligvis glemt for aldrig at dukke op igen.

144 sider 199,95 kr





Husker du vor skoletid?

Jeg stod en dag på Kirkepladsen, hvor mine første skridt blev taget, da mine forældre boede i en lille lejlighed øverst oppe i Skolebo. Mine tanker gik tilbage til de mange børn, som har leget på den plads. Hvad kunne legepladsen og murene ikke fortælle?

112 sider 169,95 kr

EN MAND OG HANS VÆRK
I år er det netop 50 år siden Leif E. Hansen kom til Ringkøbing med en plan. Han kom som tømrermester fra Ølstrup, til købstaden Ringkøbing som vinduesfabrikant - og en plan havde han. Det var hans drøm, at producere vinduer og døre rationelt og effektivt, ikke kun til nærområdet som i Ølstrup, men til hele Danmark.

84 sider 199,95 kr





Ringkjøbing - Nr. Omme Jernbane

1909 åbnede Ringkjøbing - Nr.Omme Jernbane (Ørnhøj-banen) efter stort forarbejde af Ringkøbing bys daværende borgmester John Finsen og alle sognerådsformænd på banens rute mod Ørnhøj. Det var et stort ønske at få en jernbane i denne tyndtbefolkede del af Vestjylland.

udsolgt

Ringkjøbing gadebilleder - dengang og nu

En rundtur i Ringkøbings gamle bykerne, med fortællinger om de steder vi møder i de gamle fotografier.
Fortiden mødes med nutiden gennem identiske nye fotos, der giver en fin oplevelse af byens udvikling fra 1800-tallet til i dag.

udsolgt.





Fem lange år

Bogen om Ringkøbing by og dens borgere under besættelsen. 17 kapitler fortæller hver deres del af historien, og rigt illustreret med masser af billeder og forklarende undertekster.

udsolgt