Det gamle Ringkjøbing

Køb forlagets bøger direkte

klik her !

Kaj Munk udgivelser
Bollerup Boghandels Forlag

Udgivelser på dansk og tysk

Forside Om Bollerup
Bøgerne LUFTKRIG OVER DANMARK bind 2 og 3 fortæller om det for luftkrigen mest betydningsfulde i Danmark, nemlig tyskernes opbygning og færdiggørelse af Karup. Kun fem dage efter den tyske besættelse, påbegyndtes bygningen af Danmarks største militære flyveplads. I De to bøger hører vi bl.a. om hvordan den store kommandobunker blev ledet.
Et væld af billeder, skitser og plantegninger af bunkeren og dens udstyr. Desuden fortælles om de mange tyske jagerkontrolstationer, som var spredt over hele Danmark, og om radarsystemerne DREHFREYA, JAGDSCHLOSS og navigationssystemerne KOMET og BERNHARD.

Et udpluk: Flyoperationer udført mod England 1940-42. En tysk natjagerbesætnings flugt til England i foråret 1943, og hvilke følger dette fik for både tyskerne og englænderne. Den første nedskydning af tyskernes mest avancerede natjager HE-219, som skete over Danmark. Natjagere over Karup i foråret 1945.

De to bøger giver samlet et godt overblik over den betydning Karup kom til at spille for hele luftkrigen i Nordeuropa. Specielt de engelske natangreb mod det nordlige Tyskland, Hamburg og Berlin, led store tab til natjagere fra Karup.

ISBN 87-89155-02-5    (01101988)
udsolgt

RETUR