Det gamle Ringkjøbing

Køb forlagets bøger direkte

klik her !

Kaj Munk udgivelser
Bollerup Boghandels Forlag

Udgivelser på dansk og tysk

Forside Om Bollerup
.

Flot plakat til hjemmet hvor man husker...!

420 x 594 mm (A2)

Pris 55,- kr


JAGTPERLER
’Jagtperler - og andre naturbeskrivelser. Kaj Munks ikke tidligere udgivne jagtfortællinger’, er et stort udvalg af de af Kaj Munks jagtbreve, som ikke har været optrykte i bogform tidligere.

79 sider udsolgt

 

JAGTPERLER II   

Kaj Munk modtog ofte breve fra folk. Om mange emner, men også om jagt. Nedenstående er svaret på et brev fra en forarget læser .....

Denne frøken krævede mig til regnskab for, at jeg som en Guds tjener kunne myrde mine medskabninger. Jeg besvarede brevet med at sende hende to agerhøns. Hun svarede mig, at da de nu var myrdet, var det jo spild af Guds gaver ikke at spise dem. De havde da også smagt dejligt, men det ophævede jo ikke mit morderskab. Jeg skrev tilbage, at jeg i Guds navn ville fortsætte med at myrde, så længe Gud skabte ådselgnavere.

86 sider 199,95 kr

KNALDPERLER
I Kaj Munks Præstegård kan man se en lille sort lommebog.
Når jeg har stået med den i hånden, kan jeg næsten fornemme, hvordan digterpræsten Kaj Munk kan have gået med den i inderlommen, så han altid havde den med sig - klar til at skrive når dyr, mennesker eller naturen, gav anledning til, i et inspireret øjeblik at beskrive noget større i det små.
Lommebogen er fyldt af små skriblerier, digte, fikse fabler og børnevers.

51 sider 89,95 kr

Den blaa Anemone
Siger man Den blaa anemone, siger man også Kaj Munk. Munk optog digtet i samlingen ”Den Skæbne ej til os”, der ikke kom i handelen. 
Senere skrev komponisten Egil Harder den smukke melodi til digtet, der absolut har været stærkt medvirkende til dets store udbredelse. Munk oplevede ikke selv den popularitet, som digtet fik. Til højre Kaj Munks originalmanuskript til „Den blaa Anemone“.

20  sider 59,95 kr

 

"Der skal komme en stor fredens dag engang"
Historien om Kaj Munk er en beretning, der udfordrer med sit krav om stillingtagen. Hvordan ville „jeg“ i den givne situation have handlet. Ville „jeg“ heroisk have kastet mig ind i kampen mod Nazi-Tyskland og alt, hvad det stod for i 1930’erne og under krigen - koste hvad det ville? Eller ville „jeg“ som et flertal af danske politikere samarbejde med Nazi-Tyskland og alt, hvad det stod for?
Bogen er også velegnet til undervisning i 6 - 10 klasse i fagene dansk, samfundskundskab, historie og religion.

102 sider 100,00 kr

KAJ MUNK - Frie må vi være for at leve
Kaj Munk var en af Danmarks store nationale skikkelser. Præst, dramatiker og under besættelsen en meget fremtrædende og frygtløs debattør og skribent mod den tyske besættelsesmagt.
Det ved de fleste, men hvem var han egentlig og hvordan blev han et af de helt store symboler på den danske modstand under krigen, det kan man få et godt indblik i gennem denne bog.

80 sider 89,95 kr

 

KAJ MUNKS INFERNO
Kaj Munks opgør med diktaturet og demokratiet
Denne bog prøver at følge Kaj Munks politiske udvikling, som især kom til udtryk i avisartikler i Jyllands Posten og andre aviser. Man kan læse et udvalg af hans artikler fra hele perioden frem til mordet i 1944. Efter hver artikel har forfatteren kommenteret, så det er nemmere at forstå baggrunde og meninger i dag.

82 sider 150,00 kr

Til de kæreste af min landsmænd, børnene
Bogen indeholder Kaj Munks i alt tre børnebøger, nævnt her i den rækkefølge, hvori de i deres fulde længde er genoptrykt med de originale tegninger: ’JESUS‘ HISTORIER. Genfortalt for de små’, 1942, med illustrationer af Herluf Jensenius, ’DANMARK. Lidt om folk og fædreland fortalt de kæreste af mine landsmænd, børnene’, 1943, også illustreret af Herluf Jensenius og ’KNALDPERLER. Digte for børn mellem knap 3 og godt 70 år’, 1936, illustreret af Henrik Hansen.

100  sider 100,00 kr

VEDERSØ LOLLAND RETUR
I 70-året for mordet på Kaj Munk den 4. januar 1944 i Hørbylunde Bakker, i 80-året for rejsebogen „Vedersø-Jerusalem retur" og i 90-året for Kaj Munks tiltrædelse som sognepræst i Vedersø, udkommer denne bog „Vedersø-Lolland retur". –  en Kaj Munk antologi med en række spændende artikler.

102 sider udsolgt