Det gamle Ringkjøbing

Køb forlagets bøger direkte

klik her !

Kaj Munk udgivelser
Bollerup Boghandels Forlag

Udgivelser på dansk og tysk

Forside Om Bollerup

 

ISBN 87-89155-45-9     (01102003)
Pris 199,95 Kr. 

RETUR

RINGKJØBING
I KNÆHØJDE 

Georg Vejen Larsen

Barndommens land, tidens mælketand har forfatteren Benny Andersen med rette kaldt de første år af et barns liv.
Barndommen er for de fleste fyldt med minder, der dukker op nu og da. Og da særligt når man taler med de kammerater, man har leget med, da man var mindre. Noget husker den ene, noget husker den anden, noget husker man forskelligt, og noget er naturligvis glemt for aldrig at dukke op igen.
Jeg har forsøgt at huske, og det har ikke været særlig svært for mig, da jeg ofte i tankerne har været tilbage til barndommen og barndommens by.
Jeg havde en far, der fortalte eventyr, læste op og fortalte om berømte mænd og kvinder, der havde levet engang. Med ham har jeg været på de største borge, truffet herremænd, konger, prinsesser og prinser og en mangfoldighed af modige og kloge danskere, der kæmpede for Danmarks sag. Heldigvis ikke altid med våben, men ofte med ånden. Der er tusindvis af gamle ringkjøbing piger og drenge, der også kunne fortælle deres historie. Kunne denne bog inspirere dem til at gøre det og tænke tilbage på deres egen barndom har denne bog opfyldt et af de mål, jeg selv har haft med at skrive disse erindringsglimt.