Det gamle Ringkjøbing

Køb forlagets bøger direkte

klik her !

Kaj Munk udgivelser
Bollerup Boghandels Forlag

Udgivelser på dansk og tysk

Forside Om Bollerup
 

NÆTTER I AUGUST 1944

af Carsten Petersen

I august 1944 gennemførte RAF Bomber Command i løbet af tre nætter angreb mod Königsberg, Stettin og Kiel. De to angreb mod Königsberg var de længste angreb, Bomber Command fløj mod et hovedmål under 2.Verdenskrig.

Disse "nætter i august 1944" bruger Carsten Petersen til at beskrive forløbet, fra et bombemål besluttes i England (hvor mange fly, hvilke enheder, hvornår, hvilke ruter og ikke mindst hvordan man forsøgte at forvirre tyskerne) og frem til det endelige resultat (hvornår opdagede tyskerne angrebet, hvor troede de målet var, og hvad sendte de op imod de mange allierede bombefly).

Bogen beskriver den tyske jagerkontrol i Danmark i august 1944 og den britiske jamning af de tyske radar- og radio-frekvenser. Englænderne forsøgte med radio- og radarforstyrrelser, skinangreb og sekundære angreb at forvirre det tyske luftforsvar.

Desuden fortælles om de mange Mosquitopatruljer, der havde til opgave at nedskyde tyske natjagere på vej mod strømmen af bombefly. Bogen giver også en oversigt over de tyske natjagerstyrker i august 1944 med baggrunds-beskrivelse af cheferne. Der er endvidere mange oplysninger at hente om de tyske natjagerbesætninger, deres operationer og nedskydninger af bombefly. Samtlige nedskydninger og luftkampe over dansk område er beskrevet i bogen.

Bogen bygger på interviews med implicerede bombe- og natjagerbesætninger, pilotrapporter, efterretningsrapporter og beretninger fra øjenvidner. Desuden giver tyske beret-ninger og engelske efterretningsrapporter oplysninger om skaderne i målområderne. Som bilag til bogen findes foto-tyderapporter for Königsberg i slutningen af august 1944.

NÆTTER I AUGUST 1944 er på 130 sider, og er tæt pakket med oplysninger om luftkampe, uheld, heldige besætninger, tekniske oplysninger og er naturligvis rigt illustreret med billeder og kort.

ISBN 87-89155-50-5    (01102001)
udsolgt

RETUR