Det gamle Ringkjøbing

Køb forlagets bøger direkte

klik her !

Kaj Munk udgivelser
Bollerup Boghandels Forlag

Udgivelser på dansk og tysk

Forside Om Bollerup
Georg Vejen Larsen - Vestenvind

Livet skal forstås bagfra er det så rammende blevet sagt af een af vore store filosoffer. Uden en baggrund og en fortid har vi ikke så meget at hænge vores fremtid op på.
Når jeg prøver at se tilbage til mine rødder i den lille by ved fjorden og havet skyldes det i første række at jeg har så meget at takke den by, dens omgivelser og mennesker for.
Det var en lille by, provinsiel i alle henseender og vestjysk i sin grundsubstans, og selv om nogle udnævnte den til at være et hul, var der ualmindelig mange, der kom til at elske den by på godt og ondt. Og det mærker man straks, når man ude i den store verden møder folk, der enten er født i byen, eller blot været der. Så har man pludselig en hel verden af fællesemner, der lige skal drøftes.
Når jeg har skrevet disse erindringer er det fordi det har moret mig at selv komme tilbage til byen igen.
Der var endnu en grund: Jeg fik pludselig og uventet en blodprop. Det var ikke så lidt af et chock. Jeg måtte lære det hele forfra og træne mig op, lige fra at gå, at tale og se. Takket være træning kom jeg både til at tale (sommetider lidt for meget), til at gå, løbe, sejle og spille klaver igen, og da jeg havde mine fulde fem tilbage (det er noget jeg selv bilder mig ind), så blev det til, at jeg skrev disse erindringer der går fra ca. 1935 til 1945.
Hvis de, der vil læse erindringerne vil få ligeså meget fornøjelse af at læse bogen, som jeg har haft ved at skrive den er formålet med at skrive disse erindringer opfyldt.

ISBN 87-89155-64-5    (01102001)
Pris 199,95 Kr. 

RETUR