Det gamle Ringkjøbing

Køb forlagets bøger direkte

klik her !

Kaj Munk udgivelser
Bollerup Boghandels Forlag

Udgivelser på dansk og tysk

Forside Om Bollerup

Palle Eriksen

 

 

 

Forlaget skriver:
Stjerner af sten
foregår i Vestjylland, og hovedaktøren Steen Høi er en lettere fordrukken og desillusioneret arkæologisk student, der tvangsflyttes fra Århus til udkantsdanmark.

Steen Høi er megalithoman, dvs. sygeligt optaget af store sten, og især dysser og jættestuer (megalitter). Den slags oldtidsminder fra bondestenalderen er der imidlertid kun få af i Vestjylland, og han har affundet sig med at måtte afstå fra at dyrke sin store lidenskab, og i det hele taget leve et stille og roligt liv sammen sin lille familie i Verdens Ende, en gammel skole ved den lille vestjyske by Højsten.

Men gennem en række hændelser som han uforskyldt inddrages i, som bl.a. inkluderer mord og forsvundne hoveder, soldyrkelse, indtagende kvinder, en mystisk ægypter, en flok walisere, irere, bretonere, Kaj Munk og Nørre Vosborg, går det langsomt op for Steen Høi at han er havnet i orkanens øje.

Han opdager skjulte monumenter, som er enestående i Danmark, og sammenhænge, der viser, at Vestjylland i stenalderen var et af Europas super kulturelle centre, og at stenalderreligionen ved Moder Jord stadig trives i bedste velgående! Gradvist får Steen sit største ønske opfyldt, nemlig at gøre en sensationel arkæologisk opdagelse.
……..
Bogen Stjerner af Sten er skrevet af arkæolog Palle Eriksen (f. 1948), der er museumsinspektør ved Ringkøbing-Skjern Museum. Han har tidligere skrevet et par bøger og flere artikler om dysser og jættestuer. Med Stjerner af sten debuterer han som romanforfatter.

ISBN 978-87-89155-92-0
Pris 199,95 kr.

RETUR