Det gamle Ringkjøbing

Køb forlagets bøger direkte

klik her !

Kaj Munk udgivelser
Bollerup Boghandels Forlag

Udgivelser på dansk og tysk

Forside Om Bollerup Nyeste udgivelser
Nye Bøger i 2012 Nye Bøger i 1999
Nye Bøger i 2000
Nye Bøger i 2001
Nye Bøger i 2002
Nye Bøger i 2003

Nye Bøger i 2004
Nye Bøger i 2005
Nye Bøger i 2006
Nye Bøger i 2007
Nye Bøger i 2008
Nye Bøger i 2009
Nye Bøger i 2010

Nye Bøger i 2011
Nye Bøger i 2012
Nye Bøger i 2013
Nye Bøger i 2014
Nye Bøger i 2015
Nye Bøger i 2016

Nye Bøger i 2017
Nye Bøger i 2018

december 2012

EN DAL I SØNDERVIG
 

 

 

Ole Hejgaard Sørensen

EN DAL I SØNDERVIG

Bogen fortæller om et af de ældste områder i sommerhuslandet i Søndervig.
Her har været sommerhuse i over hundrede år, og mange af de første familier ejer stadig husene.
De første år var det mest primitive skure uden vand og varme, senere kom der brønde og brændeovne til husene.
Anden verdenskrig ændrede rigtig meget p.g.a. de mange bunkers og de tyske soldaters misbrug, men ejerfamilierne genopbyggede eller byggede nyt efter krigen. Senere er udviklingen gået stærkt med forbedring af husene til moderne standard for de fleste.

Et af de mest eftertragtede sommerhusområder i Danmark.

ER UDKOMMET

Pris 199,95 kr


oktober 2012

KONG HANS
 

 

 

xkonghans

KONG HANS
SANDFÆRDIGE LØGNEHISTORIER

 

Hans Madsen (f. 1940) er nok bedre kendt under navnet xKongHans. Tilnavnet fik han, da han midt i 60’erne sammen med opdagelsesrejsende Jørgen Bitsch grundlagde ”Fristaten Hvide Sande” med toldfrie varer og piratradio.

Hans, der er opvokset i Hvide Sande, betegner sig selv som nomade, optimist og livskunstner – og siden han som 18-årig på udspekuleret vis undgik at springe soldat, har han da også levet nomadelivet.

Som 18-årig rejser han rundt i Europa, noget der er temmelig usædvanligt på det tidspunkt og derfor giver en hel del avisomtale.

Hans tjener penge ved at holde lysbilledforedrag i lokale foreninger om sine rejser, og pengene skal gå til at optage en film blandt samerne.

Lige efter jul 1961 kører Hans af sted til Nordsverige gennem sne og is i sin miserable Citroën 2CV, for som den første at beskrive dette naturfolks livsbetingelser. Det tager ham tre år (1961-1963), men så er filmen ”Tjakket” om livet hos samerne i Gleen ”i kassen”. Filmen får premiere i Hvide Sande biograf den 24. januar 1964 og vises senere også i Eventyrernes Klub.

 

For at tjene penge til filmprojektet arbejder han som skovhugger i vintermånederne i Jämtland, hjælper til ved den store renslagtning i Gleen, kører tømmer ned fra fjeldet samt pelser mink i Hvide Sande, hvor han også i sommersæsonen driver sin egen campingplads Camping West fra sin ejendom ”Ankergården”. Hans bliver faktisk betragtet

som lidt af en pioner udi i turistbranchen på Klitten.

Hans filmer med til renjagt og renslagtning. Han fortæller om ren-drengene, der er en slags Nordens cow-boys, om kalvemærkningen, om voldsomme snestorme, lapphunde og bjørne - kort sagt giver Hans’ beretning et enestående indblik i samernes tankegang og deres livsbetingelser. Undervejs møder Hans en gæstfrihed og hjælpsomhed ud over det sædvanlige.

Hans beskrivelser af de stovte og stolte samer går lige til hjertet – især beskrivelsen af den gamle samekvinde, mor Eilin. Hun lever efter normer, som samerne har gjort det i årtusinder og læser naturen som en åben bog. Hans bliver accepteret af samerne som en af deres egne og får navnet: Dansk-Lappen. Det er en stor ære. 

Undervejs når Hans både at blive gift og skilt to gange, udbygge sin campingplads på ”Ankergården” med motel, være journalist og fotograf på Dagbladet Vestkysten.

Hans fortæller om strandinger ved Hvide Sande, sin karriere som torskefisker samt Hvide Sandefolks sjove tilnavne.

ER UDKOMMET

Pris 198,00 kr


2012

RINGKØBING KALENDER 2013
 

 

 

RINGKØBING - KALENDER 2013

HVORFOR SKAL EN BILLEDKALENDER VÆRE MED 
BILER OG DAMER  ....??
Bollerup Boghandel har nu for enogtyvende gang udgivet den lokale vestjyske billedkalender.
Her finder man 12 lokale motiver fra Ringkøbing by og den smukke vestjyske natur, tegnet af Peder Svendsen. Hver dag har plads til notater og som noget helt specielt kan man se hvordan vejret bliver.  Bagerst i kalenderen finder man en oversigt over året 2014, det er rart at have i slutningen af året.

Pris 69,95 kr.

 ER UDKOMMET


februar 2012

Kæft, Trit & Knus
 

 

 

Iben Bjerg Hollesen
Jørn Birk Nielsen

Kæft, Trit & Knus

TV-serien KÆFT, TRIT & KNUS har for rigtig mange løftet en lille flig af sløret for dagligdagen på behandlingshjemmet Schuberts Minde i Ringkøbing. Måske har du lyst til at vide lidt mere. Denne bog er opbygget ud fra en række personlige interviews med i alt elleve børn og unge bosat på behandlingshjemmet. Alle personer og stednavne er ændret, således at den enkelte fremstår anonymt i bogen. Bogens omdrejningspunkt er således børnenes/de unges egne beretninger, men efter hvert afsnit følger et lille forklarende efterskrift som giver læseren indblik i, hvilke metodiske overvejelser der ligger til grund for den indsats, vi har gjort i det enkelte tilfælde. De udvalgte børn/unge repræsenterer et udsnit af de, der i øjeblikket bor på Schuberts Minde. Kendetegnende for de fleste er, at de har boet på behandlingshjemmet i mere end 4 år, samt at deres prognose synes god. Nogle vil påstå, at vi i bogen udelukkende har valgt at tage udgangspunkt i succeshistorier. Denne betragtning er korrekt. For vi er helt bekendt med, at alle behandlingsopgaver på Schuberts Minde ikke lykkes. Det kan der være mange årsager til! God læselyst.

ER UDKOMMET

Pris 198,00 kr