Det gamle Ringkjøbing

Køb forlagets bøger direkte

klik her !

Kaj Munk udgivelser
Bollerup Boghandels Forlag

Udgivelser på dansk og tysk

Forside Om Bollerup Nyeste udgivelser
Nye Bøger i 2010 Nye Bøger i 1999
Nye Bøger i 2000
Nye Bøger i 2001
Nye Bøger i 2002
Nye Bøger i 2003

Nye Bøger i 2004
Nye Bøger i 2005
Nye Bøger i 2006
Nye Bøger i 2007
Nye Bøger i 2008
Nye Bøger i 2009
Nye Bøger i 2010

Nye Bøger i 2011
Nye Bøger i 2012
Nye Bøger i 2013
Nye Bøger i 2014
Nye Bøger i 2015
Nye Bøger i 2016

Nye Bøger i 2017
Nye Bøger i 2018

december 2010

RINGKØBING AMTS SYGEHUS
 

 

 

Jon Høgh
Ringkøbing Amts Sygehus 1909 - 2009

Bogen her omhandler Ringkøbing Amts Sygehus igennem 100 år.

I de første afsnit fokuseres på, hvad der var før, Sygehuset etableredes ved Nørreport. Derpå beskrives meget kortfattet udviklingen inden for dansk sygehusvæsen, ligesom der også ses på nogle af de resultater, som den medicinske forskning har tilvejebragt.

Ringkøbing Amts Sygehus skildres fra grundstenen blev indmuret i den gamle indkørselsport til i dag, hvor vi skriver 2010. Man var dengang sikker på, at Sygehuset skulle opføres for altid at bestå, men den sikkerhed har man ikke mere.

Til fortællingen om Sygehuset hører også beskrivelser af diverse om- og tilbygninger i årenes løb, i det omfang som skrevne og mundtligt fortalte kilder tillader det. Det samme gør sig gældende for personalebeskrivelserne af læger, jordemødre og sygeplejersker.

Pris 148,00 kr

ER UDKOMMET


2010

RINGKØBING KALENDER 2011
 

 

 

RINGKØBING - KALENDER 2011

HVORFOR SKAL EN BILLEDKALENDER VÆRE MED 
BILER OG DAMER  ....??
Bollerup Boghandel har nu for nittende gang udgivet den lokale vestjyske billedkalender.
Her finder man 12 lokale motiver fra Ringkøbing by og den smukke vestjyske natur, tegnet af Peder Svendsen. Hver dag har plads til notater og som noget helt specielt kan man se hvordan vejret bliver.  Bagerst i kalenderen finder man en oversigt over året 2012, det er rart at have i slutningen af året.

Pris 69,95 kr.

 ER UDKOMMET


oktober 2010

STJERNER AF STEN
 

 

 

Palle Eriksen
Forlaget skriver:
Stjerner af sten
foregår i Vestjylland, og hovedaktøren Steen Høi er en lettere fordrukken og desillusioneret arkæologisk student, der tvangsflyttes fra Århus til udkantsdanmark.

Steen Høi er megalithoman, dvs. sygeligt optaget af store sten, og især dysser og jættestuer (megalitter). Den slags oldtidsminder fra bondestenalderen er der imidlertid kun få af i Vestjylland, og han har affundet sig med at måtte afstå fra at dyrke sin store lidenskab, og i det hele taget leve et stille og roligt liv sammen sin lille familie i Verdens Ende, en gammel skole ved den lille vestjyske by Højsten.

Men gennem en række hændelser som han uforskyldt inddrages i, som bl.a. inkluderer mord og forsvundne hoveder, soldyrkelse, indtagende kvinder, en mystisk ægypter, en flok walisere, irere, bretonere, Kaj Munk og Nørre Vosborg, går det langsomt op for Steen Høi at han er havnet i orkanens øje.

Han opdager skjulte monumenter, som er enestående i Danmark, og sammenhænge, der viser, at Vestjylland i stenalderen var et af Europas super kulturelle centre, og at stenalderreligionen ved Moder Jord stadig trives i bedste velgående! Gradvist får Steen sit største ønske opfyldt, nemlig at gøre en sensationel arkæologisk opdagelse.
……..
Bogen Stjerner af Sten er skrevet af arkæolog Palle Eriksen (f. 1948), der er museumsinspektør ved Ringkøbing-Skjern Museum. Han har tidligere skrevet et par bøger og flere artikler om dysser og jættestuer. Med Stjerner af sten debuterer han som romanforfatter.

Pris 169,95 kr

 UDKOMMER SNART


juli 2010

SOMMERHUSE I SØNDERVIG
 

 

 

Søren Damgaard

Poul Osmundsen

SOMMERHUSE I SØNDERVIG

Søndervig er en broget blanding af klassiske sommerhuse, plasticsandaler, selvbyggede skure, dyre biler, rustne cykler, smukke stråtage, højrøstede reklameskilte og et fantastisk klitlandskab, der trods alt holder sammen på det hele. Under laget af kulørte turistaktiviteter, billige sommertil­bud og larmende underholdning ligger der et lag af klassiske sommerhuse, der føjer sig smukt ind i det storslåede klitlandskab og danner baggrund for sommerlivet ved havet.

Det er denne uhomogene blanding af smag og smagløshed, af ro og tivoli, der i mange år har gi­vet Søndervig sin særlige charme og dynamik, men det kræver en balance. Vi vil gerne slå et slag for det klassiske lag, der efterhånden er ved at forsvinde. Det kulørte lag skal nok klare sin egen markedsføring.

Pris 149,95 kr

 ER UDKOMMET


april 2010

Wie du nicht Dänisch lernen solltest
 

 

 

Ingeborg Vagt

Wie du nicht Dänisch lernen solltest

"Wie du nicht Dänisch lernen solltest" ist ein Schmunzel- und Lernguide, der helfen soll sprachliche Stolpersteine und tägliche Missverständnisse beim Dänischlernen und - verstehen zu minimieren. Nebenbei werden mit wenig Mühe erste Sätze beigebracht. Um dir lästige Sprachbarrieren zu ersparen, zeige ich eine Abkürzung in die dänische Sprache, nach der ich Deutsch hätte lernen sollen, da mir dadurch viel Stress erspart geblieben wäre: Weniger Grammatik, aber ein gutes Vokabular aufbauen in Sätzen zusammengefügt. Dabei ist es vorerst völlig egal ob es: Der, die oder das Tisch heißt: En eller et bord. Hauptsache wir wissen worum es geht und werden kommunizieren.

Pris 49,95 dkr

 ER UDKOMMET